Tänään on maanantai 23.4.2018
Edustusjoukkue Juniorit Seura

Etusivulle..   Ottelut sivulle..

MiPK vs. MP    2-0   (2-0)    -Harjoitusottelu-

| 18.4.2018  | 18:30  | Hänski, Mikkeli  |

Raportti

pallo-kissat parempia kenraalissa

Maalit:
29. Antti-Pekka Kesonen 1-0
44. Tuomas Koppelomäki 2-0

MP:n kokoonpano:
Sammy Ndjock, Iiro Äijö, Vincent Bikana, Matti Kohonen, Mikko Hiltunen, Elliot Simmons, Juuso Liukkonen, Jiri Haikonen, Lucas dos Santos, Janne Kuhmonen, Niila Forsell

Vaihtopelaajat:
Jonne Uronen, Eero Karjalainen, Ozeias Graciano, Tomi Janhunen, Joonas Kimari, Markus Brusila, Miikka Oinonen, Sami Kariniitty

Vaihdot:
46. Iiro Äijö <-> Ozeias Graciano
46. Janne Kuhmonen <-> Joonas Kimari
46. Niila Forsell <-> Miikka Oinonen
66. Mikko Hiltunen <-> Sami Kariniitty
69. Juuso Liukkonen <-> Markus Brusila

Otteluraportti:
Hänskissä pelattiin viimeinen harjoitusottelu ennen puolentoista viikon päästä alkavia sarjapelejä, kun MP kohtasi paikallisvastustaja Pallo-Kissat. Paikalle oli saapunut mukavasti väkeä; MP vei pelin katsomossa (Kiitos Sinisakki!), mutta halukkaampi joukkue Pallo-Kissat kentällä 2-0(2-0) -lukemin.

Ottelu alkoi pienessä MP -komennossa, mutta MP liikutti palloa liian hitaasti ja Pallo-Kissojen oli helppo puolustaa ja pitää MP kaukana maalipaikoista. Hiljalleen punainen leirikin pääsi peliin mukaan ja varsinkin Isaac Kannah teki hyviä nousuja vasemmalta laidalta. MP sai kuitenkin pidettyä Kannahin poissa kunnon maalipaikoilta, vaikka muutaman kerran liukas laituri olikin karata. 29. peliminuutilla nähtiin ottelun avausmaali, kun vielä viime kaudella MP:tä edustanut Antti-Pekka Kesonen pääsi laukomaan suoraan MP:n purkupallosta ja A-P täräytti pallon vastustamattomasti oikeaan ylänurkkaan, 1-0. Maalista Pallo-Kissat saivat intoa peliinsä ja MP oli puolustuskannalla. Näytti jo, että tauon viettoon mennään Kissojen maalin johdossa, mutta 44. peliminuutilla Tuomas Koppelomäki karkasi läpiajoon paitsion rajamailta ja viimeisteli varmasti, 2-0. Ensimmäisen puoliajan lisäajalla MP:llä oli maukas paikka kaventaa, mutta Mikko Hiltusen pusku meni niukasti yli Tatu Österlundin vartioiman maalin. Tauon viettoon mentiin Pallo-Kissojen kahden maalin johdossa.

Tauolla MP suoritti kolme pelaajavaihtoa ja muutti vähän ryhmitystä. MP oli huomattavasti paremmalla jalalla liikenteessä ja pallokin liikkui nopeammin kuin ennen taukoa. Aktiivisemmasta otteesta huolimatta MP ei pystynyt luomaan kuin puolittaisia tekopaikkoja ja muutaman hyvän hässäkän erikoistilanteiden jälkeen Kissojen maalille. Lucas dos Santosin hätyytteli parista vapaapotkusta Österlundia, mutta nuori jyväskyläinen torjui toisen hienosti yläkulmasta ja toinen meni niukasti ohi. Miikka Oinosella oli myös loppuhetkillä hyvä paikka kaventaa, mutta taas Österlund Kissojen maalilla oli mies paikallaan. Hyvin puolustaneella Pallo-Kissoilla oli muutama maukas vastahyökkäys, josta olisi voinut kaunistella vielä lukemia, mutta Sammy Ndjock ja muu puolustus esti nämä yritykset ja taistelu taukosi jo puoliajalla tulostaululla olleisiin 2-0 -lukemiin.

Päävalmentaja Janne Wilkman ei ole huolissaan joukkueensa tilanteesta tappiosta huolimatta.

- Tänään ei päästy oikein kunnon maalipaikoille ja liikutimme palloa aivan liian hitaasti, jolloin kaverin oli helppo puolustaa.

- Alku oli meidän, mutta sitten Kissat oli huomattavasti vaarallisempi ja heidän tilanteiden vaihdoista tuli muutama vaarallinen tilanne.

- Toisella puoliajalla olimme huomattavasti paremmalla jalalla liikenteessä ja pallokin liikkui paremmin, mutta siitä huolimatta maalipaikkoja ei oikein pystytty luomaan.

- Tämä käydään läpi ja otetaan opiksemme! Tämä toimii varmasti hyvänä herätyksenä joukkueelle.

Nyt on tämän preseasonin harjoitusottelut pelattu ja seuraavan kerran, kun erotuomari viheltää pilliin onkin tosi kyseessä ja sarjapisteitä jaossa. Sarja-avauksessa MP kohtaa sarjanousija NJS:n sunnuntaina 29.4. klo 18.30 Hänskissä. Sitä ennen joukkueen pelaajia on tavattavissa tulevana lauantaina Kauppakeskus Stellan Tähtitorilla klo 11-13, jolloin vietetään futiskauden avausta.


Ennakko

viimeisessä harjoitusottelussa vastassa paikallisvastústaja pallo-kissat

Kevät on edennyt pitkälle ja sarjan alku häämöttää jo. Keskiviikkona pelataan viimeinen harjoitusottelu ja samalla tietysti kisataan kaupungin herruudesta, kun vastassa on Pallo-Kissat. Viime kaudella harjoitusottelussa päädyttiin tasapeliin ja sarjassa molemmat voittivat kotiottelunsa. Joulukuisessa harjoitusottelussa MP voitti selvästi 4-0(1-0).

Joulukuisesta kohtaamisesta kumpikin joukkue on muuttunut todella paljon ja on mielenkiintoista nähdä, missä joukkueet menevät, kun sarjan alku on jo kulman takana. Kaupungin punaisen leirin alakerrasta löytyy nyt kolme Ekmarkia, kun Sami vaihtoi MP:stä Pallo-Kissoihin. Isaac Kannah teki myös paluun Kissa -leiriin, joten vauhtia riittää Kissojen oikealla sivustalla ja vasemmalla viilettää MP:täkin edustanut Antti Voutilainen. Lisäksi Kissojen keskikentällä operoi MP:tä useamman vuoden edustanut Antti-Pekka Kesonen, joka saa hyvää tukea jyväskyläläiskaksikolta Ville Kirvesoja-Tuomas Koppelomäki. Muutama päivä sitten tulevan kauden pelaajasopimuksen allekirjoitti myös brassikolmikko Victor Matheus De Paula, Francisco Ronie De Andrade ja Erlon Costa Maciel Junior, joten Kissat todella lähtevät tappelemaan Kakkosen A-lohkon kärkisijoista ja joukkue onkin asettanut tavoitteekseen sijat 1-4.

MP:n lähtee kauden ensimmäiseen Mikkelin derbyyn 19 pelaajan ryhmällä. Sivussa ovat Onuray Köse, Viljami Jurvanen, Leevi Leinonen, Olli Kilpeläinen sekä Tuomas Jerkkola. Edellisen SavU -pelin väliin jättäneet Juuso Liukkonen ja Miikka Oinonen ovat taas mukana.

Päävalmentaja Janne Wilkman odottaa kovasti viimeistä harjoitusottelua ennen tosi pelien alkua.

- Viimeinen harjoitusottelu edessä ja sitten päästään pelaamaan sarjapisteistä.

- Tavoitteena on keskittyä omaan tekemiseen ja saada kentällä näkymään niitä asioita. joihin olemme viime päivinä kiinnittäneet huomiota.

Kissojen ennakkotunnelmia löytyy täältä.

Alustava kokoonpano:
1. Sammy Ndjock (mv)
2. Eero Karjalainen
3. Ozeias Graciano
4. Iiro Äijö
5. Vincent Bikana
6. Matti Kohonen
7. Mikko Hiltunen
8. Elliot Simmons
9. Juuso Liukkonen
11. Tomi Janhunen
12. Jonne Uronen (mv)
13. Jiri Haikonen
14. Joonas Kimari
15. Markus Brusila
17. Lucas dos Santos
19. Janne Kuhmonen
20. Miikka Oinonen
21. Sami Kariniitty
25. Niila Forsell© Mikkelin Palloilijat