Tänään on tiistai 22.5.2018
Edustusjoukkue Juniorit Seura

Etusivulle..   Ottelut sivulle..

MP vs. PEPO    1-1   (0-0)    -Kakkonen, A-lohko-

| 13.5.2018  | 18:30  | Hänski, Mikkeli  |

Raportti

MP nousi tasapeliin

Maalit:
58. Alieu Ceesay 0-1
85. Eero Karjalainen (Lucas dos Santos) 1-1

MP:n kokoonpano:
Sammy Ndjock, Vincent Bikana, Ozeias Graciano, Elliot Simmons, Miikka Oinonen (64. varoitus), Matti Kohonen, Jiri Haikonen, Joonas Kimari, Onuray Köse, Lucas dos Santos, Janne Kuhmonen

Vaihtopelaajat:
Jonne Uronen, Eero Karjalainen, Tomi Janhunen, Markus Brusila, Olli Kilpeläinen, Sami Kariniitty

Vaihdot:
46. Ozeias Graciano <-> Eero Karjalainen
62. Joonas Kimari <-> Olli Kilpeläinen
78. Elliot Simmons <-> Sami Kariniitty (90+5. varoitus)

Ottelun parhaat pelaajat: (palkitaan otteluisäntä OP Suur-Savon tuotepalkinnoilla)
MP: Janne Kuhmonen
PEPO: Alieu Ceesay

Ottelun nälkäisimmät pelaajat:
 (palkitaan ABC-liikennemyymälöiden lahjakortilla)
MP: Janne Kuhmonen
PEPO: Alieu Ceesay

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
Tiivis ottelutahti jatkui Kakkosen A-lohkossa, kun MP pelasi kolmannen ottelun kahdeksaan päivään. Kova rasitus ja helteinen ilma vaikuttivat pelin tempoon ja vauhtia ei noussut niin kovaksi kuin MP ja PEPO parhaimmillaan pystyvät. Ottelussa päädyttiin värikkäiden vaiheiden jälkeen 1-1(0-0) -pistejakoon.

Ottelun alkaessa lämpömittari Hänskin hornankattilassa näytti 27 astetta. Molemmat joukkueet lähtivät suhteellisen varovaisesti peliin ja palloa liikuteltiin aika kaukana vastustajan maalista. Ensimmäisellä puoliajalla ei juhlittu kunnon maalipaikoilla. PEPO:n erikoistilanteet tiedettiin vaarallisiksi ja näistä tulikin muutama hässäkkä MP:n maalille, mutta MP:n alakerta Sammy Ndjockin johdolla selvisi näistä tilanteista ilman takaiskuja. MP:kään ei saanut luotua todellisia maalipaikkoja, vaan viimeiset ratkaisut olivat vähän heikkoja tai sitten tyydyttiin kaukolaukauksiin, jotka Craig Hill lappeenrantalaisten maalilla torjui helposti. Tauon viettoon ja virkistäytymään mentiin maalittomissa lukemissa.

Toisen puoliajan alussa MP:llä oli muutama mahdollisuus siirtyä johtoon, mutta Joonas Kimari ei saanut kunnolla palloa mukaansa, kun karkasi vieraiden alakerralta. Lisäksi kokenut Miikka Oinonen aiheutti useasti ongelmia lappeenrantalaisten kovalle alakerralle. 58. peliminuutilla PEPO iski vaaralliseksi tiedetystä kulmapotkusta, kun Alieu Ceesay nousi takatolpalla omiin korkeuksiin Alex Oikkosen antamaan tarkkaan kulmapotkuun. Tauolla MP:n toiseksi toppariksi tullut Eero Karjalainen yritti estää Ceesayn maalinteon ja herrojen päät osuivat yhteen ja molemmat saivat verta vuotavan haavan päähänsä. Ceesay osui kuitenkin sen verran palloonkin, että vieraat siirtyivät 0-1 -johtoon. Tämän takaiskuosuman jälkeen kotijoukkue alkoi hallita kenttätapahtumia ja kentälle vaihdettu Olli Kilpeläinen toi uutta virtaa MP:n pallolliseen pelaamiseen. MP:llä oli lukuisia loistavia mahdollisuuksia tasoittaa ottelu, mutta palloa ei meinattu saada millään maaliin tai edes kohti sitä. Miikka Oinonen puski avopaikasta niukasti yli. Olli Kilpeläisellä oli myös loistava mahdollisuus tasoittaa ottelu, mutta pusku avopaikasta meni niukasti ohi ja kerran Kilpeläinen laukoi tolppaan. Pelissä alkoi olla myös tunnetta ja taistelua, erotuomari Niko Hännisellä oli täysi työ pitää ottelu hallinnassaan. Varsinkin Jonathan Dunyin PEPO:n keskikentällä käytti todella epäurheilijamaisia otteita, mutta selvisi tilanteistaan pelkällä varoituksella. Päivän pelissä MP:n erikoistilanteet olivat heikkoja, mutta onneksi sentään yksi kulmapotku onnistui. 85. peliminuutilla Lucas dos Santos antoi kulmapotkun ja Eero Karjalainen pää sidottuna nousi takatolpalla omiin korkeuksiin ja teki ansaitun tasoitusosuman, 1-1. Maalin jälkeen MP:llä oli muutama maukas tilaisuus siirtyä johtoonkin. Lähimpänä maalintekoa oli pirteästi pelannut Janne Kuhmonen, jonka kaukolaukauksen Craig Hill torjui hienosti kulmapotkuksi. Lopulta reilun kuuden minuutin lisäajan pelaamisen jälkeen Niko Hänninen päätti ottelun 1-1 -tasatulokseen.

Päävalmentaja Janne Wilkman oli tyytyväinen, että joukkue nousi tasoihin, mutta toivoi terävyyttä ja päättäväisyyttä maalintekoon.

- Lopussa tehtiin oikeita asioita ja saimme nostettua tempoa. Saimme suoraviivaisuutta hyökkäyskolmanneksen pelaamiseemme ja emme hieroneet, kuten ensimmäisellä puoliajalla usein teimme. Toinen puoliaika oli kuitenkin meiltä vahvaa tekemistä ja saimme luotua maalipaikkoja.

- Erikoistilanteemme olivat tänään heikkoja ja niihin pitää jatkossa paneutua enemmän. Onneksi sentään yksi kulmapotkuista onnistui ja saimme ansaitun tasoitusosuman.

- Pelattiin tänään kypsästi puolustussuuntaan ja pidettiin PEPO poissa selkeiltä maalipaikoilta. Erikoistilanteissa he olivat tiedetyn vaarallisia.

- Olli Kilpeläinen tuli hyvin peliin sisään ja toi meidän pallolliseen pelaamiseen laatua toisella puoliajalla. Janne Kuhmonen oli myös pirteä. Karjalaisen Eero joutui vaikeaan paikkaan, mutta esiintyi miehekkäästi ja teki debyytissään Kakkosen avausosumansa.

-  Pelimme menee parempaan suuntaan koko ajan. Loppu antoi jo viitteitä mihin suuntaan haluamme peliä viedä. Vielä kun pystytään ehjempään ja parempaan esitykseen, niin sitä kautta tulee varmasti voittoja.

Pietu´s Photon ottamia kuvia ottelusta löytyy täältä ja kooste ottelun tilanteista täältä.

Nyt tiivis ottelutahti hiukan helpottaa ja MP:n seuraava ottelu on tulevana lauantaina, kun joukkue matkaa Järvenpäähän, missä päästään ensimmäistä kertaa tällä kaudella pelaamaan ainoalle oikealle alustalle, kun Keskuskentän nurmella vastaan tulee MYPA:a vastaan huiman nousun esittänyt JäPS.

Tilastot: (InStat)
Pallonhallinta 44 - 56
Laukaukset 12/5 - 12/5
Kulmapotkut 4 - 5
Rikkeet 18 - 8
Varoitukset 2 - 3
Ulosajot 0 - 0
Syötöt 421/331 (79%) - 514/428 (83%)
Haastot 180/89 (49%) - 180/91 (51%)
Ilmakamppailut 35/18 (51%) - 35/17 (49%)
Ohitukset 29/12 (41%) - 28/19 (68%)
Taklaukset 35/16 (46%) - 33/21 (64%)


Ennakko

pepo saapuu äitienpäivänä hänskiin

Tiivis ottelutahti jatkuu Kakkosen A-lohkossa, sillä MP pelaa sunnuntaina kolmannen ottelun kahdeksaan päivään, kun yksi suurimmista A-lohkon voittajasuosikeista PEPO Lappeenrannasta saapuu Hänskiin. Viime aikoina PEPO on ollut todella haastava vastustaja MP:lle. Viime kaudella PEPO voitti kaikki kolme kohtaamista. Talven harjoitusotteluissa molemmat voittivat vieraissa 0-1.

PEPO on kolmen sarjakierroksen jälkeen tappioitta. Lappeenrantaisilla on kasassa seitsemän sarjapistettä (2 voittoa ja tasapeli, maaliero 5-2) ja se oikeuttaa sarjassa jaettuun kakkossijaan FCV:n ja JIPO:n kanssa puhtaalla pelillä olevan Gnistanin takana. MP on taas sarjataulukossa kahdeksantena kolmella pisteellä (voitto ja kaksi tappiota, maaliero 2-4).

Viime syksyn viimeisellä kierroksella Ykkösen karsintapaikan menettäneet lappeenrantalaiset pelasivat talven aikana kovia Suomen Cupin lohkovaiheen otteluita ja joukkueeseen on liittynyt monia Kakkosen tasolle loistavia pelimiehiä, kuten maalivahti Craig Hill, toppari Alieu Ceesay, keskikentälle paikalliskilpailija Kultsusta Jonathan Dunyin ja Alex Oikkonen sekä PS Kemistä hyökkääjä Edwin Salazar. Joukkueessa pelaavat myös MP:n riveissä pelanneet Jerry Särkkä ja Akeg Deng.

MP:n kokoonpano selviää vasta pelipäivänä, sillä useammalla pelaajalla on tiiviissä ottelutahdissa tullut kolhuja ja vaivoja. Avausottelun lopussa punaisen kortin saanut Lucas dos Santos on taas mukana. Juuso Liukkonen taasen lähtee lainalle Kolmosen SaPaan.

- Juusolla on ollut haastava alkukausi takanaan ja hän tarvitsee nyt ympäristön, jossa saa onnistumisia ja maaleja. SaPa on Juusolle tuttu ympäristö, joten se sopi tähän tilanteeseen kaikista parhaiten, sanoo Janne Wilkman lainasiirron taustoista.

Päävalmentaja Janne Wilkman tietää, että sunnuntaina on vastassa taitavia yksilöitä ja todella hyvä joukkue.

- Nyt tulee vastaan ihan eri tason joukkue kuin olemme tähän mennessä sarjassa kohdanneet. PEPO:lla on muutama todella vaarallinen yksilö, joiden kanssa tulee olla hereillä.

- Oman pelaamisen tasoa pitää pystyä nostamaan aikaisemmasta.

- Lucaksen paluun myötä saamme lisää monipuolisuutta hyökkäykseemme.

Ottelu on Pitkävedossa kohde 8480 MP-PEPO 2,80 - 3,65 - 2,05.

Äitienpäivän kunniaksi kaikki äidit pääsevät ilmaiseksi OP Suur-Savon isännöimään otteluun.

Kokoonpanossa:
3. Eero Karjalainen
5. Vincent Bikana
6. Ozeias Graciano
7. Mikko Hiltunen
8. Elliot Simmons
10. Miikka Oinonen
11. Tomi Janhunen
12. Matti Kohonen
13. Jiri Haikonen
14. Joonas Kimari
15. Markus Brusila
16. Onuray Köse
17. Lucas dos Santos
18. Janne Kuhmonen
22. Jonne Uronen (mv)
23. Olli Kilpeläinen
33. Sammy Ndjock (mv)
77. Sami Kariniitty© Mikkelin Palloilijat