Tänään on tiistai 22.5.2018
Edustusjoukkue Juniorit Seura

Etusivulle..   Ottelut sivulle..

JäPS vs. MP    0-3   (0-1)    -Kakkonen, A-lohko-

| 19.5.2018  | 14:00  | Keskuskenttä, Järvenpää  |

Raportti

MP selvään voittoon järvenpäässä

Maalit:
28. Miikka Oinonen (Jiri Haikonen) 0-1
56. Lucas dos Santos rp. 0-2
90+4. Oinonen (Joonas Kimari) 0-3

MP:n kokoonpano:
Sammy Ndjock, Eero Karjalainen, Vincent Bikana, Elliot Simmons, Tomi Janhunen, Jiri Haikonen, Onuray Köse, Lucas dos Santos, Janne Kuhmonen, Miikka Oinonen, Olli Kilpeläinen

Vaihtopelaajat:
Veikka Stålhand, Iiro Äijö, Joonas Kimari, Markus Brusila, Ozeias Graciano, Sami Kariniitty

Vaihdot:
68. Olli Kilpeläinen <-> Joonas Kimari
86. Elliot Simmons <-> Sami Kariniitty
90. Janne Kuhmonen <-> Ozeias Graciano

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
MP jatkoi Kakkosen A-lohkon kamppailuitaan Järvenpäässä, missä Keskuskentän ajankohtaan nähden hyväkuntoisella nurmella vastaan asettui Järvenpään Palloseura. MP haki kauden ensimmäiset vieraspisteet, kun JäPS kaatui selvin 0-3(0-1) -lukemin.

Muutaman minuutin alkutunnustelun jälkeen kokovalkoisissa pelannut MP hallitsi kenttätapahtumia selvästi ja loi useita maalipaikkoja Janne Laihon vartioimalle maalille. Palloa ei saatu hyvistäkään paikoista verkkoon asti tai sitten Laiho venyi muutamaan huipputorjuntaan. Jos aikaisemmissa otteluissa MP:n erikoistilanteet olivat heikkoja, niin tänään ensimmäinen meni vielä harjoitellessa, mutta sen jälkeen niissä oli laatua. Kulmapotkuista maalintekoa pääsivät yrittämään mm. Vincent Bikana ja Olli Kilpeläinen. Lisäksi Lucas dos Santos vei vieraiden alakertaa useamman kerran ja laukoi terävästi, mutta verkon oikealle puolelle palloa hän ei saanut. 28. peliminuutilla MP sai ansaitun avausmaalin, kun dos Santos lähetti Jiri Haikosen vauhtiin oikeaan laitaan. Haikonen pelasi pallon maalille, missä kokenut Miikka Oinonen teki takavasaralla hienon maalin (video 0-1). Maalin jälkeen MP:n peli hiukan sekosi ja kotijoukkue pääsi paremmin peliin mukaan, mutta mitään todella vaarallista he eivät kuitenkaan saaneet aikaan ja MP:n alakerta Sammy Ndjockin johdolla kesti nämä lähentelyt. Tauon viettoon mentiin 0-1 -lukemissa.

Puoliajan jälkeen MP jatkoi taas kuskin paikalla ja toinen maali oli todella lähellä, kun Lucas dos Santos lähetti Miikka Oinosen vauhtiin, mutta Oinon todella kova laukaus osui ylärimaan. Vähän tämän jälkeen Oinonen aiheutti taas vaaratilanteen JäPS:n puolustukselle, kun Janne Kuhmonen teki hienon esityön ja Oino oli puolittaisessa maalipaikassa. Kotijoukkueen alakerta käytti vääriä otteita ja kaatoi Oinosen rangaistusalueella. Tästä tuomitun rankkarin Lucas dos Santos tpimitti varmasti verkon perukoille, 0-2. Kahden maalin takaa-ajoasemassa kotijoukkue yritti saada jonkinlaista kirivaihdetta päälle ja teki vaihtoja, mutta peli oli kokonaisuudessaan vieraiden hallussa ja Sammy Ndjock sai olla suhteellisen rauhassa MP:n maalilla. Vähät tilanteet Ndjock torjui varmasti. MP:llä oli lukuisia mahdollisuuksia lopettaa kotijoukkueen pyristely, mutta palloa ei taaskaan meinattu millään saada maaliin, vaikka paikkoja oli. Lopulta lisäajalla MP sai tehtyä ottelun kolmannen maalin, kun Miikka Oinonen pääsi Joonas Kimari esityöstä avopaikkaan, Oino hassutteli maalivahdin ja laukoi loppunumeroiksi tyhjään maaliin, 0-3. Kokonaisuudessaan MP oli selvästi parempi tänään Järvenpäässä paikalla olleista joukkueista ja haki ansaitut sarjapisteet mukaansa Mikkeliin.

Päävalmentaja Janne Wilkman oli tyytyväinen omiensa pelaamiseen, ainoastaan ensimmäisen puoliajan viimeinen vartti jätti toivomisen varaa.

- Olimme tänään selkeästi hallitsevampi osapuoli ensimmäisen puoliajan viimeistä varttia lukuun ottamatta ja loimme hyvin vaarallisia tilanteita vastustajan maalille.

- Toinen puoliaika oli ehjä kokonaisuus, jossa pidettiin vastustaja poissa maalipaikoilta ja itse onnistuttiin kahdesti. Pelaamisemme on nyt mennyt selkeästi eteenpäin ja varmasti tällä pelillä tulee jatkossakin voittoja, kun vaan
jaksamme uskoa omaan tekemiseen.

- Hyvä esitys tänään koko joukkueelta. Janne Kuhmonen oli taas pirteä ja Sammy Ndjock hoiti vähät tilanteet ammattimiehen varmuudella. Oinosen Miikka piti vastustajan toppareita koko ajan varpaillaan ja varmasti pari maalia helpottaa jatkoa.

Järvenpäänläisten näkemys ottelusta löytyy täältä.

MP jatkaa otteluitaan viikon päästä lauantaina, kun todella pirteästi sarjan aloittanut FCV Vaajakoskelta saapuu vieraaksi Urskiin.

Tilastot: (InStat)
Pallonhallinta 49 - 51
Laukaukset 11/2 - 23/9
Kulmapotkut 4 - 10
Rikkeet 9 - 5
Varoitukset 1 - 0
Ulosajot 0 - 0
Syötöt 445/337 (76%) - 408/307 (75%)
Haastot 187/83 (44%) - 187/104 (56%)
Ilmakamppailut 54/25 (46%) - 54/29 (56%)
Ohitukset 20/3 (15%) - 33/15 (45%)
Taklaukset 37/22 (59%) - 27/24 (89%)


Ennakko

MP matkustaa lauantaina järvenpäähän

MP jatkaa otteluitaan lauantaina Järvenpäässä, missä päästään ensimmäistä kertaa tällä kaudella pelaamaan nurmella, kun Keskuskentällä vastaan asettuu JäPS. Viime kaudella kumpikin voitti kotiottelunsa niukasti 1-0.

Sarjataulukossa joukkueet löytyvät peräkkäin sijoilta 7 ja 8. Järvenpääläisillä on kasassa neljän pelatun ottelun jälkeen kuusi pistettä (2 voittoa ja 2 tappiota, maaliero 9-12), kun taas MP:llä on neljä pistettä (voitto, tasapeli ja 2 tappiota, maaliero 3-5).

Edellisellä kierroksella JäPS teki MYPA:a vastaan hienon nousun 4-1 -tappiosta 4-5 -vierasvoittoon. JäPS on aloittanut sarjan tappio-voitto-tappio-voitto -rytmillä ja heidän peleissä on tehty paljon maaleja. Tuure Nummi ja Daniel Penasto ovat viimeistelleet kaksi maalia.  Järvenpääläisten joukkue on sekoitus kokemusta ja nuoruutta. Joukkue vahvistui viime viikolla Veikkausliigassa ja nuorisomaajoukkueissa pelanneella Justus Kauppisella, joka onnistui heti maalinteossa debyytissään. Normaalisti hyvänä kotijoukkueena tunnettu JäPS on nyt hävinnyt molemmat kotiottelunsa (FCV 0-5, NJS 1-2), joten lauantaina he himoitsevat varmasti kauden ensimmäistä kotivoittoa.

MP:n peli on vielä alkukaudesta ollut aikamoista hakemista ja varsinkin maalinteko on tuottanut suurta tuskaa. Maalipaikkoja on pystytty luomaan riittävästi kaikkien otteluiden voittamiseen, mutta maalinteossa on onnistuttu vasta kolmesti. Sunnuntaina viimeinen puoli tuntia yhtä sarjan ennakkosuosikkia PEPO:a vastaan oli hyvää tekemistä ja pelissä noustiin ansaittuun tasapeliin.

MP:n kokoonpanoon tulee pieniä muutoksia verrattuna edelliseen PEPO -peliin. Mikko Hiltunen on kyllä pelikunnossa, mutta isänmaa tarvitsee hänen palveluksia kertausharjoitusten muodossa, joten peli jää häneltä väliin. Ozeias Graciano on taas pelikunnossa ja mukana Järvenpäähän matkaavassa joukkueessa. Lisäksi viikolla harjoituksissa toisiaan kolhineet Matti Kohonen ja Jonne Uronen ovat sivussa. A-junioreiden toinen maalivahti Veikka Stålhand on kokoonpanossa.

Koko joukkue ja päävalmentaja Janne Wilkman odottavat kovasti ensimmäistä peliä luonnonnurmella.

- Ensimmäinen luonnonnurmi ottelu on edessä, joten fiilikset ovat kaikilla korkealla.

- Lähdemme keskittymään taas omaan tekemiseen ja siihen, että pystymme ehjään 90-minuuttiseen. Uskon, että voittoja alkaa napsumaan, kun saadaan pieniä yksityiskohtia pelin sisällä kuntoon.

Järvenpääläisten ennakkotunnelmia löytyy täältä.

Ottelu on Pitkävedossa kohde 5650 JäPS-MP 2,45 - 3,70 - 2,25.

Kokoonpanossa:
2. Eero Karjalainen
4. Iiro Äijö
5. Vincent Bikana
8. Elliot Simmons
11. Tomi Janhunen
13. Jiri Haikonen
14. Joonas Kimari
15. Markus Brusila
16. Onuray Köse
17. Lucas dos Santos
18. Janne Kuhmonen
21. Miikka Oinonen
23. Olli Kilpeläinen
24. Veikka Stålhand (mv)
25. Ozeias Graciano
27. Sami Kariniitty
33. Sammy Ndjock (mv)© Mikkelin Palloilijat