Tänään on tiistai 22.5.2018
Edustusjoukkue Juniorit Seura

Etusivulle..    Kaikki uutiset ja tiedotteet..

Simmons MP:n keskikentälle ja Kariniitty jatkaa

[29.11.2017]

Elliot Simmons liittyy ensi kauden kattavalla vuokrasopimuksella MP:n riveihin.

Mikkelin Palloilijoiden joukkueen rakentaminen ensi kesän Kakkosen A-lohkon koitoksia varten jatkuu. Seuran oma kasvatti Sami Kariniitty on tehnyt vuoden jatkosopimuksen ja Ruotsin pääsarjaan Allsvenskaniin nousseesta Dalkurdista vuoden lainalla joukkueeseen liittyy Elliot Simmons. Nyt kasassa on yhdeksän pelaajasopimusta ja lähiaikoina julkaistaan lisää sopimuksia.

Viime kaudeksi takaisin kasvattajaseuraansa palannut Sami Kariniitty, 25 pelasi viime kaudella seitsemässä Kakkosen kamppailussa ja viidessä Suomen Cupin ottelussa MP:n keskikentällä.

19 -vuotias Elliot Simmons on sekä Englannin että Kanadan kansalainen. Lutonissa Englannissa syntynyt Simmons muutti perheineen Kanadaan hänen ollessaan 5-vuotias. Lapsuutensa hän pelasi Ottawa Furyn Akatemiassa ennen perheen muuttoa takaisin Englantiin, missä pelit jatkuivat MK Donsin Akatemiassa ennen siirtymistään Malagan Akatemiaan, mistä matka jatkui ensi kaudeksi Ruotsin pääsarjaan Allsvenskaniin nousseeseen Dalkurdiin, johon hän teki viime kesänä 2,5 vuoden sopimuksen. Viime kaudella Simmons pelasi Dalkurdin U19- ja U21 -joukkueissa. Elliot Simmons kuuluu myös Kanadan U20 -maajoukkueryhmään.

Elliot Simmons on rauhallinen peliä rakentava keskikenttäpelaaja, joka tykkää hakea palloa syvältä ja pitää yllä tempoa. Nuoren pelimiehen vahvuudet ovat tekniikka, työteliäisyys, peliäly sekä syöttäminen. Paljon maailmaa nuoresta iästä huolimatta nähnyt Simmons puhkuu intoa uudessa ympäristössä, missä on nyt muutaman viikon harjoitellut.

- Tavoitteenani on päästä pelaamaan mahdollisimman paljon ja auttaa omalla panoksellani joukkuetta taistelemaan lohkomme kärkisijoista. Haluan, että pelaamme hyökkäävää ja viihdyttävää jalkapalloa.

- Aloitin kilpailullisen jalkapallourani 8 -vuotiaana Kanadassa. Englantiin palattuani kävin myös Arsenalin ja West Hamin akatemioissa, mutta 11 -vuotiaana liityin MK Donsin riveihin. Olen ollut siitä onnellisessa asemassa, että minulla on aina ollut osaavat valmentajat.

- Liityn innolla MP:n riveihin ja tiedän, että seuralla on pitkä ja hieno historia. Muutama vuosi sitten harjoittelin Aston Villassa ja tiedän, että joukkueemme on hyvissä käsissä, kun Janne on päävalmentajana. Uskon, että täällä on hyvä ympäristö kehittyä sekä ihmisenä että jalkapalloilijana.

- Olen todella nauttinut ensimmäisistä viikoista täällä Mikkelissä ja joukkue on ottanut minut hyvin vastaan. Talvinen sää ei ole ollut erityisesti mieleeni, mutta se muistuttaa minua lapsuudestani Kanadassa. Kaupunki vaikuttaa mukavalta ja odotan, että pääsen tutustumaan siihen lisää.

Päävalmentaja Janne Wilkman saa joukkueeseensa kaksi keskikenttäpelaajaa, joilta hän odottaa paljon.

- Elliot oli pari vuotta sitten muutaman kerran Aston Villan testissä ja jo silloin hän erottui taitavana ja monipuolisena syöttelijänä sekä hyvänä pelinrytmittäjänä. Dalkurd halusi hänet vuodeksi lainalle saadakseen hänelle miesten pelejä alle ja on hienoa, että saimme hänet juuri tänne meille.

- Olen ollut erittäin tyytyväinen siihen, mitä olen nyt muutaman viikon nähnyt Samin tekemisessä. Tiedän Samin potentiaalin pelaajana jo pitkältä ajalta ja myös ne asiat, joissa hänellä on kehitettävää. Uskon, että hänestä on saatavissa vielä paljon irti.

Elliot Simmons
s. 5.2.1998
keskikenttäpelaaja
pituus/paino: 183/74
aikaisemmat seurat: Dalkurd FF, MK Dons

Pelaajasopimukset 29.11.2017:
# 3 Ozeias Graciano
#10 Miikka Oinonen
#11 Tomi Janhunen
#12 Jonne Uronen (mv)
#14 Joonas Kimari
#21 Sami Kariniitty
#22 Olli Kilpeläinen
#26 Tuomas Jerkkola
Elliot Simmons© Mikkelin Palloilijat